Deprecated: Creation of dynamic property T4\MVC\Router\T4::$config is deprecated in /customers/8/f/4/nct2023.no/httpd.www/plugins/system/t4/src/t4/MVC/Router/T4.php on line 87 Deprecated: Creation of dynamic property T4\Optimizer\Css::$docroot is deprecated in /customers/8/f/4/nct2023.no/httpd.www/plugins/system/t4/src/t4/Optimizer/Base.php on line 34 Deprecated: Creation of dynamic property T4\Optimizer\Js::$docroot is deprecated in /customers/8/f/4/nct2023.no/httpd.www/plugins/system/t4/src/t4/Optimizer/Base.php on line 34 Deprecated: Creation of dynamic property T4\Document\Template::$bs5 is deprecated in /customers/8/f/4/nct2023.no/httpd.www/plugins/system/t4/src/t4/Document/Template.php on line 36 NCT 2023 - Hove Leirsenter

Hove Leirsenter

Breadcrumbs

Hove leir, i dag Hove Leirsenter, er et leirsted og turistmål på Tromøy utenfor Arendal. Leiren har hatt ulike bruksområder siden den ble anlagt i 1941 på området til Hove gård.

Hove leirsenter

Militærleir

Leiren ble anlagt av den tyske styrker i 1941 med både betalt og tvungen arbeidskraft. Leiren var i begynnelsen en rekruttskole for luftvernartilleri. I 1944 ble 14. avdeling av Luftnachrichtenregimet overført til Hove leir. Styrken utgjorde en viktig del av luftvarslingssystemet langs Atlanterhavsvollen.

Rekruttskole

Etter krigen ble leiren overtatt av det norske forsvaret. Luftforsvarets rekruttskole for luftvernartilleriet hold til her frem til 1964.

Sommerleirer

Etter at forsvaret hadde forlatt leiren, fungerte den som sommerleir for ulike interesseorganisasjoner. I 1967 blant annet som politisk sommerleir for Sosialistisk Ungdomsfylking (SUF) og AKP-ml.

Dagens bruk

I dag er Hove leirsenter et yndet arrangementssted for en rekke organisasjoner, i tillegg til at det tilbys overnatting for ferie og fritidsmarkedet. På stedet er det leirskole og en rekke aktiviteter for store og små.

Hoveodden som tegning

Vikinger, poteter og rock. Hove har en spennende historier å fortelle, og er en plass for alle

Hove har en lang historie. Gamle gravhauger minner oss om vikingtid og Hove gård vitner om stolt gårdstradisjon med røtter fra 1500-tallet. Landets første poteter ble dyrket her. I dag er Hove kanskje best kjent for sine mange idrettsleire og, ikke minst, Hovefestivalen.

I 2017 ble strekningen utenfor Hove en del av Raet Nasjonalpark.